Aangescherpte beveiliging LinkedIn

LinkedIn meld een betere beveiliging van wachtwoorden

Aangescherpte beveiliging LinkedIn

Pers bureau Reuters melde dat het zakelijke sociale netwerk LinkedIn een extra beveiligingslaag gaat aanbrengen om de wachtwoorden van haar gebruikers veilig te stellen.

Dit is een ontwikkeling die volgt op het nieuws van vorige week waarin bleek dat er op een hackers website een lijst met 6,5 miljoen LinkedIn wachtwoorden was opgedoken. Het ging om een lijst met versleutelde wachtwoorden maar het kraken van de versleuteling zou bij een gemiddeld wachtwoord en met de juiste software niet meer dan 2 minuten kosten.

Extra beveiligingslaag

De wachtwoorden zouden volgens LinkedIn nu met een extra beveiligingslaag worden versleuteld waardoor het nog moeilijker zou zijn om ze te kraken. 

Volgens de netwerksite zouden er geen berichten zijn binnengekomen van accounts die waren gekraakt. Wel adviseren ze gebruikers regelmatig huun wachtwoord te wijzigen. 

 

Over ons

Al sinds 2012 bieden we onze objectieve en onafhankelijke internet vergelijker om te helpen bij de eerste stap in het overstappen en afsluiten van een internetabonnement.

Vergelijken