Ziggo modem als Hotspot

Ziggo modem als Hotspot - internet vergelijken

Ziggo modem als Hotspot

Ziggo zet als proef modems en wifi-routers in als hotspots, dit gebeurt momenteel in Groningen en het is een test. Het is een test die inzicht moet geven in de ervaring van gebruikers en technische haalbaarheid.

Hotspots

Niet iedere modem kan worden ingezet als hotspot, de modem of wifi-router moet een volledig gescheiden verbinding van het netwerk van de klant hebben zodat privacy en veiligheid gegarandeerd zijn. Ook mag er geen overlast ontstaan voor klanten, er moet genoeg bandbreedte overblijven voor de klant. Van de bandbreedte zal 10Mbps beschikbaar zijn voor wifi-gebruikers en Ziggo wil onderzoeken of het bereik voldoende is omdat wifi-gebruikers zich moeten kunnen voortbewegen tijdens het gebruik. Ziggo wil dat 20 wifi gebruikers tegelijkertijd toegang kunnen hebben.

Test

Gedurende vijf weken wil Ziggo deze test uitvoeren en hoopt op zo'n 1200 deelnemers. Niet iedereen kan deelnemen in het gebruik van de hotspots, alleen mensen die hun eigen modem of router beschikbaar stellen voor de test kunnen ook gebruik maken van de Ziggo hotspots. Ziggo wil aan de hand van de test gaan bepalen of Ziggo Hotspots verder zullen worden doorgevoerd, hoe dit als product aangeboden zou kunnen worden is nog niet bekend.

 

Over ons

Al sinds 2012 bieden we onze objectieve en onafhankelijke internet vergelijker om te helpen bij de eerste stap in het overstappen en afsluiten van een internetabonnement.

Vergelijken