Welke internet snelheid heb ik nodig?

Een hele goed en misschien wel de belangrijskte vraag bij het uitzoeken van een internet abonnement is welke snelheid moet ik kiezen. Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk om vooraf te bedenken wat voor een internet gebruiker je bent. Wil je alleen af en toe wat informatie opzoeken en emailen of moet je ook online kunnen gamen en video's bekijken via een on-demand dienst. De snelheid die je nodig hebt is hierbij van groot belang en bepaald tegelijkertijd in grote maten de prijs die je voor je abonnement gaat betalen. 

Internetsnelheid

Bijna iedereen weet wel wat over internetsnelheden, maar wat is hiervan nou precies de rol in je ervaring met internet.

 

Wat voor gebruiker ben jij?

De meeste providers verdelen hun abonnementen in 3 pakketen met verschillende snelheden. Een pakket voor normaal gebruik, een pakket voor gemiddeld gebruik en een pakket voor de veeleisend gebruiker. Je moet bepalen in welke groep je thuis hoort. Maar vergeet ook de andere mensen in je huishouden niet en of jullie vaak met zijn alle tegelijkertijd van het internet gebruik maken. Het kan zo zijn dat jij weinig eisen stelt aan de snelheid van de internetverbinding maar iemand anders juist veel baat heeft van die snellere verbinding.

Normale gebruiker

Breng je de meeste tijd op internet door op zoek naar informatie of het versturen en ontvangen van email? Dan is het overbodig om een hele snelle verbinding te hebben. De informatie die je zend en ontvangt is klein in omvang en vraagt geen duur abonnement. 

Gemiddelde gebruiker

Ben je een gebruiker die veel gebruik maakt van social media en deel je via internet veel bestanden zoals foto's of video. Dan ben je al snel een gemiddelde gebruiker die tijd kan besparen met een wat snellere verbinding. De snellere verbinding maakt dat je korter hoeft te wachten voor het downloaden en uploaden van een bestand en maakt je ervaring met internet aangenamer.

Veeleisende gebruiker

Ben je veel actief met online games of het downloaden en bekijken van films dan val je in de categorie veeleisende gebruiker. Een kleiner internet abonnement dan die voor de veeleisende gebruiker zal al snel leiden tot iritatie en verlies van tijd tijdens wachten op het downloaden, uploaden of een haperende game ervaring. Het zou zelfs een optie kunnen zijn om een glasvezel aansluiting te overwegen vanwegen de hogere upload snelheden die zo'n aansluiting te bieden heeft. 

FAQ Category

Over ons

Al sinds 2012 bieden we onze objectieve en onafhankelijke internet vergelijker om te helpen bij de eerste stap in het overstappen en afsluiten van een internetabonnement.

Vergelijken