Downloadsnelheid

Downloadsnelheid

Downloadsnelheid staat voor de hoeveelheid data die u in een bepaalde tijd via uw internet verbinding kunt ophalen van et internet. Deze snelheid wordt doorgaans gemeten in kilobits per seconde (kbps) of megabits (Mbit of Mb) per seconde (Mbits/s zoals wij deze op onze website gebruiken).

Downloadsnelheid is afhankelijk van de verbindingssnelheid van de internetprovider en de drukte op het net, hierdoor kan de snelheid variëren, Bij een druk netwerk met veel bezoekers (b.v. overdag) kan het zijn dat de snelheid lager uitkomt dan wanneer het rustig is (b.v. 's avonds). De snelheid die een internetprovider vermeld is daarom altijd een maximale snelheid en kan soms lager liggen.

Welke downloadsnelheid heb ik nodig?

Hoe snel de verbinding van uw internet moet zijn is afhankelijk van uw gebruik. Wanneer uw bijvoorbeeld voornamelijk email verstuurd en facebook bezoekt kunt u prima uit de voeten met een lage download snelheid. Zitten er in uw huishouden vaak meerdere mensen gelijkertijd op internet en download uw veel of bekijkt u vaak online video, dan is een snellere verbinding nodig.

Hoe snel is mijn huidige internetabonnement?

Om te controleren wat de snelheid is van uw verbinding kunt op verschillende websites uw verbindingssnelheid controleren door middel van een speedcheck. Een speedcheck of snelheidstest betekend dat er een klein bestand vanaf een andere locatie wordt gedownload en vervolgens weer wordt geüpload. De speedcheck meet de snelheid van dit proces en kan u vervolgens een indicatie geven van de snelheid die uw verbinding haalt. Er zijn verschillende websites die speedchecks aanbieden, binnenkort bieden wij ook een onafhankelijk speedcheck aan die u gratis kunt gebruiken om uw download en upload snelheid te kunnen testen.

Achtergrond categorie: 

Waardering

Over vergelijken

Veiligheid op Internet

Over ons

Al sinds 2012 bieden we onze objectieve en onafhankelijke internet vergelijker om te helpen bij de eerste stap in het overstappen en afsluiten van een internetabonnement.