Internetsnelheid

Hoe werkt het meten van de snelheid van je internet

Het meten van je internetsnelheid betekent dat er wordt gekeken naar de tijd die het in beslag neemt om viaa internet een bestand te downloaden of uploaden. Hiervoor wordt er een klein bestandje opgehaald (download) en weer teruggezonden (upload). Dit heeft geen geen enkel effect op je computer, omdat het net als iedere website werkt. Het enige verschil met het normaal bezoeken van een website is dat er nu gelet wordt op de tijd die de communicatie in beslag neemt. Omdat de snelheid niet continue gelijk is wordt er gedurende enkele seconden gemeten. Tijdens het testen zie je dat de snelheden varieren, de piek snelheid wordt uiteindelijk gebruikt om de snelheid weer te geven.  

Wireless internet

Wanneer je internet gebruikt via een wireless netwerk dan zijn er verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de verbindingsnelheid. De afstand tot de router of modem, muren of andere electronische apparaten die zich binnen het draadloze signaal bevinden. Deze kunnen invloed hebben op de verbindingsnelheid die je zal meten wanneer je een meting uitvoert. 

Internetsnelheid het beste meten

Om je snelheid goed te meten moeten je eigenlijk alle factoren wegnemen die de snelheid kunnen beinvloeden. Om dit te doen kun je je laptop of computer het best direct aansluiten op de modem van je provider. Gebruik hiervoor niet een wireless verbinding maar een aansluiting via de een netwerk kabel (UTP). Dit geeft de meest objevtieve meting van de snelheid die je geleverd krijgt van je provider.

Over ons

Al sinds 2012 bieden we onze objectieve en onafhankelijke internet vergelijker om te helpen bij de eerste stap in het overstappen en afsluiten van een internetabonnement.