Google hoopt boetes te omzeilen

Google hoopt boetes te omzeilen - internet vergelijken

Google hoopt boetes te omzeilen

Vanuit Google is er richting de Europese Unie een schikkingsvoorstel gedaan in verband met een onderzoek naar machtsmisbruik van Google. Het gaat hierbij om misbruik van kennis over surfgedrag van gebruikers. Google zo op basis van surfgedrag gerichte advertenties tonen.

Het gaat hier niet om de advertenties die al lang worden ingezet door Google, de advertenties die aansluiten bij uw recente zoekopdracht.
Voorbeeld: u wil besparen op uw internetkosten en zoekt daarom op goedkoop internet in de hoop een website te vind zoals die van ons waarmee u internet abonnementen kunt vergelijken.
In dit geval zou het gaan om de kennis die Google over u heeft op basis van uw surfgedrag, de websites die u heeft bezocht in combinatie met zoekopdrachten.

De Europese Unie heeft Google daarmee geconfronteerd en is van mening dat Google hiermee haar sterke marktpositie misbruikt. Tevens zou dit impliceren dat Google zich schuldig maakt aan privacy schending. Er zal ongetwijfeld meer nieuws volgen over de handel en wandel van Google.

Over ons

Al sinds 2012 bieden we onze objectieve en onafhankelijke internet vergelijker om te helpen bij de eerste stap in het overstappen en afsluiten van een internetabonnement.

Vergelijken